HomeRide en HomeRun: 24 uur fietsen/ hardlopen voor Ronald McDonald Kinderfonds

GRONINGEN - Meervoudig Olympisch kampioene én wereldkampioene Leontien van Moorsel geeft zaterdag 24 juni het startschot voor de HomeRide en HomeRun.

Dit zijn respectievelijk de sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers fietsen in 24 uur tijd 500 kilometer van Utrecht naar Utrecht, of lopen 200 kilometer hard. De route van beide events heeft de vorm van een hart. In totaal staan 76 teams aan de start: zeventig voor de HomeRide die zijn zevende editie beleeft en zes voor de HomeRun waarvoor 24 juni voor het eerst het startschot klinkt.

Ronald McDonald Huis Groningen

De teams Love2Ride4Sophie, Alfa-bikers en Ride4Lennard rijden voor het Ronald McDonad Huis Groningen. Team Love2Ride4Sophie rijdt voor de 1-jarige Sophie die een levertransplantatie onderging en vanwege complicaties nog steeds behandeld wordt. Teamcaptain Soerish, de vader van Sophie, woont met zijn gezin inmiddels al meer dan een half jaar in Ronald McDonald Huis Groningen. “Het is zo belangrijk dat je elk moment van de dag binnen een paar minuten bij je kind kunt zijn", zegt hij. "Ik zou niet weten hoe we het hadden kunnen volhouden als dit niet mogelijk was geweest.” Ride 4 Lennard rijdt voor de zevenjarige Lennard, die neuroblastoom heeft. Alfa-bikers is een team van ROC Het Alfa-college. "Wij willen ons steentje bijdragen aan het goede doel gekoppeld aan een sportieve prestatie", stellen zij op de website de Homeride.