RUG onderzoekt psychotische en dissociatieve stoornissen

GRONINGEN - De Rijksuniversiteit Groningen verricht onderzoek naar de ervaringen, gedachten en emoties bij mensen met psychotische en dissociatieve stoornissen. De onderzoekers zijn hiervoor op zoek naar vrijwilligers.

Doel van het onderzoek is erachter te komen in hoeverre ervaringen en klachten bij deze groepen overeenkomen en hoe dit aansluit op de behandelingen. Daarnaast zijn de onderzoekers geïnteresseerd in de verschillen in hersenactiviteit tussen gezonde vrijwilligers en patiënten met een psychologische stoornis. Hierbij willen ze erachter komen of verschillen tussen gezonde vrijwilligers en patiënten met een dissociatieve of psychotische stoornis ook terug te vinden zijn in de hersenactiviteit en hersenconnectiviteit.

Vrijwilligers

De onderzoekers zijn voor dit onderzoek op zoek naar mannen tussen de 30 en 45 jaar, met een opleidingsniveau van mboof lager. Ze zoeken deelnemers zonder rode tatoeages, claustrofobie, geschiedenis van neurologische ziekten, hoofdverwondingen, gebitsprothesen of metalen implantaten in het lichaam. Deelnemers moet in een MRI-scanner een aantal computertaken uitvoeren. Dit om te kunnen achterhalen welke hersengebieden actief zijn tijdens de uitvoeringen van deze taken. Het onderzoek zal ongeveer anderhalf uur duren en vindt plaats in Groningen op het NeuroImaging Centre (NIC) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Vergoeding

Deelnemers krijgen een vergoeding van 25 euro. Daarnaast zullen eventuele reiskosten worden vergoed. Deelnemers dien vooraf een toestemmingsformulier te ondertekenen. Aanmelding: onderzoek.deelnemen@gmail.com of 06-17410191.