Beloftenactie Rijkswaterstaat, politie en OM: telefoon niet in de hand

GRONINGEN - Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie roepen verkeersdeelnemers met een actie op Facebook op te beloven hun telefoon niet vast te houden achter het stuur. 

Weggebruikers kunnen op Facebook de belofte doen om hun smartphone niet vast te houden tijdens het rijden. Achter de belofte kunnen ze hun provincie noemen, en zo strijden ze tegelijk mee voor hun eigen provincie. De provincie waar de meeste inwoners de belofte doen, wint de actie. Iedereen die in Drenthe, Friesland of Groningen woont, kan meedoen.

Prijzen

Uit de winnende provincie wordt één persoon geloot, die een keer mee mag op een politiecontrole in zijn eigen regio. Daarnaast worden onder alle deelnemers twee prijzen verloot: een cadeaubon voor auto-accessoires ter waarde van € 100 en een slipcursus of rijvaardigheidstraining. De actie loopt (sinds woensdag 7 juni) tot en met woensdag 21 juni. Na die datum worden de winnende provincie en de drie individuele winnaars bekend gemaakt.

A7? Attent!

De wedstrijd is onderdeel van de campagne ‘A7? Attent!’. Binnen deze actie maken Rijkswaterstaat en de politie zich sterk voor de veiligheid op de A7. De politie controleert gedurende een half jaar extra op deze weg. Rijkswaterstaat ondersteunt de controles met online voorlichting. Met de beloftenactie hopen de partners dat weggebruikers aangemoedigd worden om hun telefoon niet in de hand te houden tijdens het rijden. Meer informatie over ‘A7? Attent!’ is te vinden op rijkswegennoord.nl/a7.