Reitdiephaven krijgt eigen warenmarkt

GRONINGEN - De Reitdiephaven in Groningen krijgt een eigen wijkwarenmarkt op de woensdagmiddag. B en W van Groningen hebben hiervoor ingestemd met een wijziging van het marktreglement en hebben een standplaatsenplan vastgesteld.

Het idee voor een wijkwarenmarkt in Reitdiephaven komt van een marktondernemer. De gemeente heeft naar aanleiding van dat voorstel onderzoek gedaan naar de mogelijkheid en de wenselijkheid van een warenmarkt op deze plek. De conclusie van dat onderzoek is dat er voldoende ruimte is, dat een wekelijkse warenmarkt bijdraagt aan de levendigheid van het gebied en dat zo'n markt een aanvulling is op het bestaande winkelaanbod. De ondernemersvereniging Reitdiephaven en de wijkvereniging Reitdiepwijk hebben positief gereageerd op de plannen voor een wekelijkse wijkwarenmarkt.

Structurele stroomvoorziening

De gemeente begint binnenkort met de aanleg van een structurele stroomvoorziening naar het plein. Deze stroomvoorziening kan in voorkomende gevallen ook gebruikt worden bij evenementen. Martkondernemers kunnen hun belangstelling voor de te vergunnen standplaatsen op de reguliere manier kenbaar maken.