Omleidingen bij nieuw Knooppunt Boterdiep

GRONINGEN - De provincie Groningen plaatst zaterdag 10 en zondag 11 juni tussen 09.00 en 15.00 uur nieuwe wegwijzers bij Knooppunt Boterdiep in Groningen. Het gaat om de bewegwijzering op de portalen boven de oostelijke ringweg.

Knooppunt Boterdiep is de nieuwe benaming voor het knooppunt bij 't Witte Lam/ Hornbach. Het is hier zaterdag 10 juni niet mogelijk om de verbindingslus van de oostelijke ringweg naar de noordelijke ringweg te nemen. Voor het verkeer geldt op deze zaterdag een omleidingsroute via de Eemshavenweg/ afslag Zuidwolde en retour richting Groningen. De oprit van de Groningerweg richting de oostelijke ringweg is dan ook afgesloten. Zondag 11 juni is de afrit naar de Groningerweg vanaf de oostelijke ringweg afgesloten. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven (via de eerstvolgende op/afrit). Bouwmarkt Hornbach en bedrijventerrein en 't Witte Lam blijven bereikbaar.

Nieuwe bewegwijzering

Met de aanpassing van de portalen wordt officieel een start gemaakt met het plaatsen van de totale nieuwe bewegwijzering. Dit lag aanvankelijk in de planning eind 2016, maar vanwege vertraging in de levering van de borden is dit verschoven naar juni 2017. De gele borden die nu nog op het traject Oostelijke Ringweg-Noordelijke Ringweg- Noordzeebrug - Reitdiepplein staan, verdwijnen in de komende weken. Zij maken plaats voor nieuwe, blauwe borden langs de weg of portalen boven de weg.