Residentie De Wijert opent vernieuwde theaterzaal

GRONINGEN - Residentie De Wijert in Groningen opent donderdag 8 juni haar vernieuwde theaterzaal.

De theaterzaal van het serviceappartementencomplex is helemaal opgeknapt. Hierdoor is in tegenstelling tot de oude zaal nu plek voor alle bewoners van Residentie De Wijert. Daarnaast is de zaal voorzien van nieuwe meubels, verlichting en een nieuwe muziekinstallatie. Residentie De Wijert biedt met de nieuwe theaterzaal goede mogelijkheden voor muziekoptredens.

Prins Claus Conservatorium

De feestelijke opening, die om 10.30 uur begint met een drankje voor alle bewoners en andere aanwezigen, staat deels in het teken van de nieuwe sponsoring van de residentie aan Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium. De stichting gebruikt het geld voor beurzen aan studenten die zelf hun opleiding niet kunnen bekostigen. Residentie De Wijert en haar bewoners vinden het waardevol dat ze jong talent op deze manier kunnen ondersteunen.

Gayarre String Quartet

In de middaguren staat een optreden van Gayarre String Quartet, bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium, gepland in de nieuwe theaterzaal. Dit is een voorbode voor wat komen gaat. De bewoners van Residentie De Wijert kunnen de komende tijd namelijk vaker genieten van concerten van het conservatorium. Zij ontvangen een lidmaatschap van Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium. Bovendien zal jong talent van het Prins Claus Conservatorium optreden tijdens de jaarlijkse feestdag van de residentie.