Samenwerking POPgroningen en Urban House Groningen in coachingstraject Boyz in the Woods

GRONINGEN - Hiphopcollectief Boyz in the Woods wordt als winnaar van de POPgroningen Talent Award 2017 een jaar lang ondersteund door coaches en projectleiders van zowel POPgroningen als Urban House Groningen (UHG).

Vanuit POPgroningen zal Geert van der Velde als bandcoach fungeren. Hij isals artiest bekend van The Black Atlantic en Black Oak en als bandcoach actief bij Popfabryk. POPgroningen-coördinator Sjoerd Nijland is projectleider. Vanuit Urban House Groningen is Robert Vredeveld (artiestennaam Roberto Tan) aangesteld als coach en is Sjoerd Vriesema (Stuart Mavis) projectleider. De looptijd van het coachingstraject duurt tot en met augustus 2018, wanneer de Sena Performers POPNL award plaatsvindt.

Boyz in the Woods

Boyz in the Woods is voortgekomen uit het G-force project van UHG waarbij meerdere urban artiesten in een writerscamp samen werden gebracht om een EP op te nemen. Vervolgens werd Boyz in the Woods enige tijd begeleid door UHG. Met het winnen van de POPgroningen Talent Award heeft Boyz in the Woods optreedmogelijkheden, lesaanbod van Noorderpoort, een waardecheque en een coachingstraject ontvangen. De invulling van het coachingstraject zal worden bepaald op basis van de behoeftes van Boyz in the Woods. Het hiphopcollectief is al bezig met nieuw materiaal.