Crowdfunding voor debuutalbum Ten Years Today

GRONINGEN - “Het gaat heel vet worden”, zeggen Simon Bleeker, Floris van Luijtelaar en Mathijs Louwsma. Zij zijn respectievelijk bassist, gitarist/ zanger en drummer van de alternatieve indiepunk band Ten Years Today (Floris van Luijtelaar: ‘ik spreek liever van intelligente garagerock’) uit Groningen.

Ze doelen op hun debuutalbum, een nieuwe mijlpaal nadat in 2016 de EP ‘Hold Me Tight’ verscheen. “We hebben de afgelopen tijd veel gewerkt en gespaard. Zo hebben we al het een en ander kunnen opnemen”, melden de Groningers die hiervoor steevast afreisden naar Rock 'n Roll Support, de Eindhovense geluidsstudio van Roel Bommers. “Maar nog niet alles is opgenomen en de plaat moet ook nog gemixt, gemastered en geperst worden. Ook willen we een geweldige clip gaan maken bij onze eerste single.”

Crowdfundingactie

Om de benodigde 4000 euro bijeen te krijgen is de band een crowdfundingactie begonnen op het platform Voordekunst.nl. “We zitten inmiddels, mede dankzij een gift van het VSB Fonds van 1000 euro, op 64 procent. Met nog twaalf dagen te gaan.” De band kan al voor 10 euro gesteund worden. De tegenprestatie: cd’s, posters, rockshows bij donateurs thuis, fotoshoots, gedichten van Simon en meer. En mocht het streefbedrag onverhoopt niet gehaald worden, krijgt iedereen zijn geld terug. Meer op: https://www.voordekunst.nl/projecten/5671-debuutalbum-ten-years-today-1.