Aandelenpakket van 145.000 euro voor medewerkers De Verbinding

GRONINGEN - De veertien dove medewerkers van De Verbinding BV in Groningen hebben samen een aandelenpakket ter waarde van 145.000 euro gekregen. Ze kregen dit cadeau bij de viering van het tienjarig bestaan van de fabriek.

Het verjaardagscadeau is afkomstig van Start Foundation. Deze maatschappelijk investeerder is al sinds de oprichting in 2007 als financier betrokken bij De Verbinding, een constructiebedrijf in hout en aluminium met vooral dove medewerkers. Start Foundation zag daardoor van nabij hoe belangrijk het is voor deze groep om volwaardig mee te kunnen draaien in de maatschappij. “En daar hoort een betaalde baan nadrukkelijk bij”, zegt adviseur Sil de Graaf van Start Foundation.

Meer zeggenschap medewerkers

Door leningen voor een bedrag van € 145.000 om te zetten in aandelen voor de medewerkers, krijgen die meer zeggenschap over de toekomst van de onderneming. De aandelen zijn niet op naam, maar worden ondergebracht in een stichting of coöperatie die alle dove medewerkers vertegenwoordigt. De details daarvan worden nog uitgewerkt.

Groei

De Verbinding startte aan de Osloweg in Groningen met de productie van dakkapellen en schuifpuien. Het bedrijf leed zwaar onder de crisis in de bouw, maar groeit nu en heeft inmiddels het assortiment uitgebreid met onder andere houtskeletbouw (gevels, bergingen, meterkasten) en designmeubelen.