Bedenk nieuwe naam voor woongebouw in Paddepoel

GRONINGEN - De nieuwbouw op de locatie van de voormalige Trefkoel in Paddepoel gaat gepaard met een naamswijziging. Woningcorporatie Nijestee heeft een wedstrijd uitgeschreven om tot een nieuwe naam (‘Nije naam’) voor het gebouw te komen.

Deelnemers aan de wedstrijd ‘Nije naam’ kunnen tussen 1 en 12 juni een nieuwe naam voor het gebouw insturen; via www.nijestee.nl/nijenaam. Een jury bestaande uit architect Pim Köther van KENK architecten, kunstenaar Jack Brandsma, teammanager Jolien Stokroos van de SSH, centrummanager Harold Lubberts van winkelcentrum Paddepoel en directeur/ bestuurder Pieter Bregman van Nijestee beoordeelt de inzendingen. De bedenker van de winnende naam wint een Nijestee stadsfiets van € 500.

Drie woonblokken

Bouwbedrijf Trebbe Oost & Noord realiseert, in opdracht van Nijestee, drie woonblokken op het terrein van het voormalige wijkcentrum. Deze bieden plek aan 465 internationale studenten. Stichting Studenten Huisvesting (SSH) gaat de woningen verhuren. De winnende naam wordt bij de feestelijke sleuteloverdracht op 28 juni onthuld.