Grunn MoveS beklimt 5287 treden voor het goede doel

GRONINGEN - De zeventien leden van van team Grunn MoveS hebben op Wereld MS Dag (woensdag 31 mei) 5287 treden beklommen voor het goede doel. Het door Ard Hofman uit Ten Post geleide team beklom de 311 treden tellende Martinitoren in Groningen.

Grunn MoveS deed dit op initiatief van MoveS, een stichting die zich inzet voor een MS-vrije wereld. In het hele land beklommen teams van BN’ers, mensen met MS en andere fanatieke deelnemers de hoogste torens van het land. De bijna honderd deelnemers beklommen in totaal meer dan 30.000 treden in voorbereiding op ArenA MoveS, op 25 juni.

MS-vrije wereld

MoveS wil met deze actie de handen ineenslaan en samen in beweging komen voor een MS-vrije wereld. Elke stap draagt bij, en elke verdieping telt. In Nederland leven ruim 17.000 mensen met de zenuwziekte multiple sclerose (MS). Maar er is nog steeds geen remedie gevonden. Om dit toch te bereiken is geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van MS. Dit begint met aandacht voor de ziekte; hiervoor (mede) organiseert MoveS jaarlijks meerdere evenementen, zoals Klimmen tegen MS, MS Hackathon, Mission Summit MoveS en ArenA MoveS op 25 juni.