Interactieve lichtinstallatie voor Beatrix Kinderziekenhuis

GRONINGEN - Het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen, onderdeel van het UMCG, krijgt een interactieve lichtinstallatie waarmee kinderen lampjes kunnen 'toveren' op een levensgroot scherm.

De installatie bestaat uit een wand van acht bij vijf meter, waarop tweeduizend lampjes worden gespannen. Door gebruik te maken van bewegingssensoren kunnen kinderen door te bewegen de lampjes laten branden. De lichtwand, met veertig vierkante meter de grootste in zijn soort, komt in de patio te hangen, voor de ingang van het kinderziekenhuis. De installatie wordt aangeboden door het webtechnologie buro Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe. Dit in het kader van het 125-jarig bestaan van de kindergeneeskunde in Groningen.

Lampje adopteren

De lichtwand maakt deel uit van een fondsenwervingscampagne van stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Belangstellenden kunnen voor € 5 een lampje adopteren. Het geld dat hiermee wordt ingezameld wordt gebruikt voor projecten om het verblijf van kinderen (en hun ouders) in het ziekenhuis te veraangenamen.

Tweede interactieve installatie

Voor Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe is de lichtwand in het Beatrix Kinderziekenhuis de tweede grote interactieve installatie. In december 2016 werd de kerstboom op de Grote Markt in Groningen verlicht door lampjes die door kinderen waren geprogrammeerd. Deze lampjes worden nu opnieuw gebruikt voor de installatie voor het Beatrix Kinderziekenhuis.