Geneeskundestudenten met 'Aida' in Stadsschouwburg

GRONINGEN - M.F.V Panacea, de faculteitsvereniging van de studie geneeskunde in Groningen, voert donderdag 15 en vrijdag 16 juni de musical 'Aida - a timeless love story' op in de Stadsschouwburg Groningen.

Panacea presenteert al sinds 1995 elke twee jaar een musicalproductie. Eerder werden onder meer 'Hair' (2009), 'Footloose' (2011), 'The Wiz' (2013) en 'Beauty and the Beast' (2015) ten tonele gebracht.

Musicalproductie 'Aida'

Ditmaal houdt een groep van tien geneeskundestudenten zich bezig met de productie van de musical 'Aida' van Elton John en Tim Rice. “In februari 2016 zijn wij begonnen met de keuze voor de musical en de locatie. Dit was een intensief proces, maar een belangrijke basis voor de rest van het jaar,” zegt Bibia Hellinga, voorzitter van de commissie.

Vijftig geneeskundestudenten

De audities voor cast en orkest waren in september. Vervolgens werd elke maandagavond door (in totaal) bijna vijftig geneeskundestudenten gerepeteerd; de cast in een onderwijsruimte op Zernike en het orkest bij VRIJDAG. De studenten oefenen onder leiding van regisseur Jorrit Boonstra en dirigent Jart Oosterhaven, en worden begeleid door zangcoach Vera van Lierop. Omdat wekelijkse repetities niet genoeg bleken, ging het hele gezelschap in april naar een een externe locatie om daar drie dagen samen te repeteren.

Kleding en decor

Nieuw dit jaar is een crew speciaal voor de kleding en het decor. Deze crew is verantwoordelijk voor ruim vijftig decorstukken en circa honderd kledingstukken. "De lat ligt ook dit jaar weer hoog en aangezien een grote hoeveelheid decor- en kledingstukken verzameld en gemaakt moet worden, is besloten een speciale crew aan te stellen om ons hierin te ondersteunen", weten Sophie Mooi en Maaike van der Meulen, respectievelijk decor- en kledingfunctionaris binnen de commissie.

Beatrix Kinderziekenhuis

Medio mei volgden een kleine voorpremière voor de kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis. “Het moment dat je de zieke kinderen ziet lachen en zij even niet ziek hoeven te zijn, is een moment waar iedereen energie van krijgt,” aldus Stefan Warink, promotiefunctionaris van de commissie. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten (à €15) zijn verkrijgbaar op www.panacea.nl/musical.