Modestudenten Noorderpoort presenteren collectie in Martiniplaza

GRONINGEN - MartiniPlaza in Groningen was dinsdag toneel van de modeshow Dare to Create 2017. Deze modeshow was georganiseerd door studenten Retail & Mode en Interior Design van Noorderpoort Business & Administratie, daarin begeleid door modeontwerper Jan Boelo.

Van de derdejaars studenten Retail & Mode ging hun eindcollectie over de catwalk. In drie outfits zetten de studenten hun interpretatie van een subcultuur neer. Zo was de collectie van Espen Makken gebaseerd op hiphop en reggae, had Noah Titahena zich laten inspireren door de Hells Angels, lagen de bohemian hippies aan de basis van de collectie van Cathy Tuiten en was het feminisme uit de jaren '40 het uitgangspunt voor de drie creaties van Clarissa Peursum.

Lichtarmaturen en sportkleding

De modeshow werd echter afgetrapt door studenten Interior Design. Zij showden hun zelfontworpen lichtarmaturen op de catwalk. Zij hadden zich laten inspireren door trends als Botanical, Industrial en Urban. Tweedejaars studenten Retail & Mode showden een collectie waarvoor zij zich hadden verdiept in de details van sportkleding.