Social Return Awards voor zorginstellingen

GRONINGEN - Wethouder Ton Schroor van Groningen heeft maandag in het stadhuis Social Return Awards uitgereikt aan de zorginstellingen Zorgclub, Martinizorg en Inter-psy.

De bedrijven kregen de award omdat ze zich sterk maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De award bestaat uit een oorkonde en een logo dat de bedrijven op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken.

Samenwerking gemeente - zorgaanbieders

Wethouder Ton Schroor: “Met deze awards willen we onderstrepen hoe belangrijk we het vinden dat ook zorgorganisaties aandacht hebben voor werknemers die het door bepaalde omstandigheden lastig hebben om aan een baan te komen. We zien steeds vaker mooie samenwerkingen tussen de gemeente en zorgaanbieders ontstaan.” De winnende organisaties stellen in hun dagelijkse praktijk te merken dat juist deze doelgroep goed binnen hun organisaties past. Dit vanwege de snelle klik met cliënten.

Social Return

Vanuit het principe van social return vraagt de gemeente Groningen ondernemers die voor haar werken, zich bij de uitvoering van hun opdrachten in te zetten voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Zo krijgen deze mensen een kans om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.