Judoka’s Dijkmansport naar Japan

GRONINGEN - 22 ambitieuze en talentvolle judoka’s van Dijkmansport in Groningen vertrekken vrijdag 2 juni naar de Japanse hoofdstad Tokio. Ze gaan er trainen in de Kodokan, het judo-instituut van judo-grondlegger Jigoro Kano.

Het trainerscollectief van Dijkmansport kwam in november met de suggestie naar Japan te reizen. Dit vanuit de wens het groepsgevoel en de onderlinge band van de wedstrijdjudoka’s te versterken. “Vanwege de diversiteit in de groep is het niet altijd gemakkelijk een hecht team te smeden. Daarom is naar een activiteit gezocht die voor iedereen wat te bieden heeft”, zegt trainer/ coach Joost van Dorsten van Dijkmansport. Die activiteit werd dus gevonden in een tiendaags bezoek aan Japan, waarbij niet alleen de Kodokan in Tokio wordt bezocht, maar ook getraind gaat worden in een kleine authentieke dojo in Kyoto. Tenslotte wordt Osaka aangedaan voor een verdere kennismaking met het traditionele Japan.

Meer dan een stage

De reis naar Japan is meer dan een trainingsstage, stelt Van Dorsten. “De judoka´s trainen natuurlijk hun vaardigheden en maken kennis met de oorsprong van het judo en haar tradities. Tegelijkertijd leren ze de cultuur van het land kennen en krijgen ze de omgeving te zien. Diverse uitstapjes in de drie te bezoeken steden zijn al gepland. Alles bij elkaar is de reis een unieke, maar vooral onvergetelijke ervaring voor de jeugdige judoka´s. Het is het verwezenlijken van een ontzettend mooie droom.” Meer op Facebook en www.dijkmansportnaarjapan.nl.