Grunneger Power start gouden (chocolade)wikkel actie​ ​​

GRONINGEN - Lokale energiecoöperatie Grunneger Power is maandag een gouden (chocolade)wikkel-actie begonnen. Medewerkers van het UMCG, het Alfa-college en de gemeente Groningen maken kans op een zonnepaneel in het coöperatieve Zonnepark Vierverlaten bij aankoop van een chocoladereep van Tony’s Chocolonely.

Net als Willy Wonka in 'Sjakie en de Chocoladefabriek' loven de deelnemende organisaties prijzen uit aan de medewerkers die één van de ‘gouden’ wikkels vinden. Met een gouden wikkel wint een medewerker een zonnecertificaat in Zonnepark Vierverlaten, waarmee vijftien jaar lang lokale, groene stroom wordt opgewekt. Iedereen die mee wil doen met de gouden wikkel actie, maar geen medewerker is van de deelnemende organisaties, kan een chocoladereep kopen in de energiewinkel van Grunneger Power. In totaal worden vierduizend chocoladerepen verkocht. Eén op de honderd repen vertegenwoordigt vijftien jaar lang zelf opgewekte, groene stroom in Zonnepark Vierverlaten.

Groningen Energieneutraal

De organisaties die meedoen met de actie zijn aangesloten bij het platform Groningen Energieneutraal 2035. Dit platform is opgericht om samen met Groningse bedrijven de energietransitie naar 2035 te realiseren, te monitoren en waar nodig te versnellen.

Zonnepark Vierverlaten

Het Zonnepark Vierverlaten wordt het grootste coöperatieve zonnepark van Nederland. De zonnepanelen in dit park zijn vóór en dóór burgers en bedrijven. Het is een kans voor bewoners of ondernemers, die geen eigen of geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen om toch zelf zonne-energie op te wekken. Het zonnepark wordt 20 juni officieel geopend. Grunneger Power draagt de zonnepanelen in het park 1 juli over aan de deelnemers.