Roege Route: outdoor-fitness op terrein voormalige Suikerfabriek

GRONINGEN - Opleidingscentrum Terra en Waterrijk Pioniers creëren een outdoor-fitnesstraject op het terrein van de voormalige Suikerfabriek in Groningen: de Roege Route.

[caption id="attachment_71328" align="alignright" width="135"]De route route in aanbouw. Foto: Terra De Roege Route in aanbouw. Foto: Terra[/caption] Het traject is een slingerende looproute door een doolhof van wilgen. Op vijf plekken, zogenaamde stations, kan getraind worden op behendigheid en kracht. Die stations zijn voorzien van duurzame en veilige toestellen en bekende work-out-attributen als battle ropes en tire flip. Ook worden afgedankte tractorbanden hergebruikt voor uitdagende trainingsmogelijkheden. Leerlingen van de mbo-instellingen Terra, Alfa-college en Noorderpoort in de stad Groningen zullen er de komende maanden sportlessen volgen. De Roege Route is daarnaast bedoeld voor alle andere bootcamp- en crossfit-groepen uit de stad.

De Bewegende Stad

De Roege Route krijgt ondersteuning van De Bewegende Stad, het project waarin de gemeente Groningen zich sterk maakt voor sport en spel als onderdeel van de openbare ruimte. Op deze manier wil de gemeente zo veel mogelijk Stadjers plezier laten beleven aan sport en bewegen. [caption id="attachment_71329" align="aligncenter" width="215"]De route route in aanbouw. Foto: Terra De Roege Route in aanbouw. Foto: Terra[/caption]