Wijkcentrum Het Dok feestelijk heropend | Fotoserie

GRONINGEN - Wijkcentrum Het Dok in Lewenborg is vrijdag op feestelijke wijze heropend. Het wijkcentrum is intern verbouwd en verbeterd.

Wijkwethouder Mattias Gijsbertsen verrichtte samen met kinderen van de Kinderraad de officiële heropeningshandeling. Dit ging met een hoop kabaal en confetti gepaard. Vervolgens kregen alle aanwezigen een stuk taart aangeboden en konden zij een kijkje nemen in het vernieuwde wijkcentrum.

Demonstraties

Verspreid over het wijkcentrum werden demonstraties gegeven van activiteiten die de uiteenlopende organisaties normaal gesproken in Het Dok aanbieden, waaronder muziek- en danslessen, creatieve cursussen, biljart en klaverjassen. Bij vrouwencentrum De Boei konden bezoekers hapjes – bereid door de kookclub - proeven en aanschuiven bij het naaiatelier. De Mankrachtband ‘De Ambassadours’ trad op en op het plein buiten zorgde een dj voor een sfeer.

WIJ Lewenborg

Bezoekers konden ook kennismaken met WIJ Lewenborg, het sociale wijkteam. Lewenborgers kunnen hier terecht kan voor informatie, ondersteuning en ontmoeting. Zoals bij het jeugdteam dat in ’t Schip een jeugdsoos heeft of in Roef, de ‘huiskamer’ van de wijk waar ook het consultatiebureau van WIJ Lewenborg is gevestigd.