De Driebond en Engelsman winnen ontwerpwedstrijd ‘Haal Alles Uit Je Afval’

GRONINGEN - Basisschool De Driebond uit Engelbert en Bert Engelsman hebben de aan de gemeentelijke campagne Haal Alles Uit Je Afval verbonden ontwerpwedstrijd gewonnen.

De opdracht was een kunstwerk uit (rest)afval te maken. De Driebond maakte een kaart van Nederland. Iedere groep nam een provincie voor zijn rekening. Daarbij werd bovendien voor iedere provincie ander materiaal gebruikt, variërend van plastic doppen tot lipjes van blikjes.
De scholieren wonnen een workshop van kunstenaar (én juryvoorzitter) Maria Koijck.
Bert Engelsman maakte een tafeltje uit melkpakken.  Hij won een cadeaubon van 50 euro én een workshop Furoshiki (Japans inpakken) door Winy Verdegaal in samenwerking met De Poort. Lees verder na de foto. [caption id="attachment_71268" align="aligncenter" width="430"]Bert Engelsman en wethouder Joost van Keulen. Foto: gemeente Groningen Bert Engelsman en wethouder Joost van Keulen. Foto: gemeente Groningen[/caption]

Kleine expositie

De voor de ontwerpwedstrijd ingeleverde kunstwerken zijn tot en met vrijdag 16 juni te zien bij NDC mediagroep aan de Lübeckweg 2 in Groningen; op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.