Grote schenking voor Het Nederlands Stripmuseum

GRONINGEN - Het Nederlands Stripmuseum in Groningen heeft 6480 stripstroken van de hand van striptekenaar Hans Brouwer gekregen. Het betreft een schenking van de familie van Brouwer.

Hans Brouwer (1917-1991) was geen beroemde striptekenaar. Lezers van het verdwenen communistische dagblad De Waarheid zullen hem echter wel gekend hebben. Voor deze krant maakte hij van 1951 tot 1972 de dagelijkse kinderstrip Fed en Vetertje in Priktolland.
Lees verder na de stripstrook.
[caption id="attachment_71266" align="aligncenter" width="522"]Voorbeeld van het werk van Hans Brouwer. Voorbeeld van het werk van Hans Brouwer.[/caption] Alle 6480 originele stripstroken zijn aan het Nederlands Stripmuseum in Groningen. De schenking omvat daarnaast ander werk van Hans Brouwer, zoals de strip Eppo Eekhoorn, die hij in 1960 in opdracht maakte van de pas opgerichte Algemene Spaarbank Nederland. Sindsdien maakt de eekhoorn deel uit van het logo van de ASN-bank.

Kleine expositie

Het Nederlands Stripmuseum schenkt van 27 mei tot en met 10 september met een kleine expositie aandacht aan de geschonken werken van Hans Brouwer. Daarmee wil het museum Brouwer in diens honderdste geboortejaar ook de eer toebrengen die hij als vakman heeft verdiend.