Contract Andreas Blühm bij Groninger Museum verlengd

GRONINGEN - Andreas Blühm blijft langer aan als algemeen directeur van het Groninger Museum. De raad van toezicht van Stichting Groninger Museum voor Stad en Lande heeft besloten Blühms contract per 1 september 2017 voor onbepaalde tijd te verlengen.

Blühm werd in september 2012 benoemd tot directeur van het museum. Sindsdien schreef hij meerdere successen op zijn naam, waaronder de publiekstrekkers 'David Bowie is' en 'Rodin – Genius at Work'. Onder zijn leiding ondergingen zowel de nieuwe museumwinkel, het atelier en de entreehal een metamorfose.

Educatie

Educatie is één van de belangrijkste pijlers in het beleid van Blühm. In 2015 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Kunstgeschiedenis, Musea en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen. Blühm vormt hiermee een verbindende schakel tussen de wetenschap, het Groninger Museum en de cultureel-educatieve omgeving in bredere zin. Ook voerde Blühm in september 2016 de gratis museumtoegang in voor kinderen en voor studenten die studeren in Groningen.

Verheugd met verlenging

Andreas Blühm is zeer verheugd met de verlenging: “Ik ben blij om met dit uitstekende team ook in de toekomst een boeiende programmering voor de Groningers en alle gasten van de stad te kunnen realiseren.”