Groningse Mulock Houwerschool 1970 – 1980 herleeft

GRONINGEN - Bijna honderd oud-leerlingen en zeven leerkrachten troffen elkaar zaterdag op de plek van hun lagere school van destijds; de Mulock Houwerschool in de Groningse Rivierenbuurt.

Hartverbondenheid, foto’s, films en sterke verhalen deden de jaren zeventig herleven toen de huidige veertigers, vijftigers en zelfs zestigers primair onderwijs genoten. De zeven juffen en meesters die naar de Merwedestraat gekomen waren om hun leerlingen nog eens te ontmoeten, beleefden naar eigen zeggen een indrukwekkende reünie.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_71196" align="aligncenter" width="431"]De leerkrachten van toen. Staand vanaf links Max Imelman, Elze ter Harkel, Gerry van Ewijk, Johan van Egten, Tunella Kort. Zittend: Dien Tjoelker en Trijn Roelfsema-Siccama. Foto: Jan Schuil Zeven van de leerkrachten van toen. Staand vanaf links Max Imelman, Elze ter Harkel, Gerry van Ewijk, Johan van Egten, Tunella Kort. Zittend: Dien Tjoelker en Trijn Roelfsema-Siccama. Foto: Jan Schuil[/caption] Ook de leerlingen van toen vermaakten zich prima met elkaar, de muziek van die tijd, een schoolfilm van 1972, surprise act van Mouth & McNeal en een tentoonstelling met foto’s en oude schoolkranten.