Mariëlle Gebben wint eerste prijs op Fotofestival Naarden

Groningen - [caption id="attachment_71217" align="alignright" width="180"] Mariëlle Gebben. Foto: Frank Nuiver[/caption]

GRONINGEN - Mariëlle Gebben uit Groningen is amper afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam of haar werk wordt al tentoongesteld tijdens het Fotofestival in Naarden. Het werk van de Groningse fotografe is onderdeel van de expositie ‘Aanstormend Talent’ van de Fotoacademie Amsterdam. Haar serie 'Rabbit' werd beloond met de eerste prijs.

Fotofestival Naarden

Fotofestival Naarden is het grootste fotofestival van Nederland. Het festival geeft eens per twee jaar de actuele stand van de autonome fotografie weer. Een aantal werken uit het afstudeerwerk van Mariëlle Gebben was geselecteerd voor het fotofestival. Dit werk is te zien in de expositie ‘Aanstormend talent van de Fotoacademie’; zaterdag 20 mei tot en met zondag 18 juni 2017. Vrijdag 26 mei is Gebbens  afstudeerproject ‘Rabbit’ te zien zijn tijdens ‘Reveal’, de afstudeerexpositie van de Fotoacademie Amsterdam (26 tot en met 29 mei).

Werk Mariëlle Gebben

Het werk van Mariëlle Gebben kenmerkt zich door de zintuiglijkheid, kleurenrijkdom en vloeiende vormen. Zij laat zich onder meer inspireren door de kosmos, zwarte gaten, het scheppingsverhaal en haar imaginaire wereld. Ze maakt voor haar beelden gebruik van onder andere verf, gekleurd papier, doorzichtig plastic en water. Haar afstudeerproject heeft als ondertitel ‘I bring you the Flux’ en is een reconstructie van haar eigen fantasiewereld waarin alles kleurrijk, zacht, vloeiend en oneindig is. Gebben: “Met mijn werk wil ik een speelsheid aanboren die we als volwassenen een beetje zijn kwijtgeraakt.”