'Zinderende stilte' in Galerie Noord in Groningen

GRONINGEN - Els Verhey opent zaterdag 27 mei om 17.00 uur in Galerie Noord in Groningen de expositie 'Zinderende stilte'. Deze expositie toont werk van de kunstenaars Gonne Corstens, Hiwe Groenewolt en Mathilde van Wijnen.

Gonne Cortsens presenteert nieuw werk: tekeningen met kleurpotlood. De tekeningen zijn gebaseerd op en geïnspireerd door de 52 weken van een jaar. De tekeningen op rijstpapier zijn intuïtief gemaakt. Hiwe Groenewolts werk gaat altijd over landschappen. Verstilde Finse meren, wankelende Groningse huizen, wuivende graanvelden en varkensstallen staan aan de basis van de tentoongestelde beelden en tekeningen. De beelden zijn voornamelijk gemaakt van hout en klei.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_71209" align="aligncenter" width="343"]Voorbeeld van het werk van Hiwe Groenewolt. Voorbeeld van het werk van Hiwe Groenewolt.[/caption] Voor Mathilde van Wijnen zijn kwetsbaarheid en kracht in de kunst en in de muziek noodzakelijke uitingen van schoonheid en troost in het leven.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_71210" align="aligncenter" width="259"]Voorbeeld van het werk  van Mathilde van Wijnen. Voorbeeld van het werk van Mathilde van Wijnen.[/caption] De expositie loopt tot en met 22 juni.