Anner Award 2017 voor Janine Huizeling

GRONINGEN - Janine Huizeling heeft de Anner Award 2017 gewonnen. Zij mag zich daarmee de beste studentondernemer van Noord-Nederland noemen.

Janine Huizeling won de award met Loved By Pets, een online platform waar consumenten veilig huisdieren kunnen aanschaffen bij betrouwbare fokkers. Janine verdiende een startkapitaal van € 2500 met de winst. De publieksprijs, een VentureClass-traject van VentureLab North, werd een prooi voor Harro Boven van Movit Sport.

Finale

De finale van de strijd om de Anner Award vond donderdag plaats in de voormalige Suikerfabriek. De finale volgde op een strenge selectie, een kwalificatieronde en een pitchworkshop. De drie finalisten, Harro Boven met Movit Sport, Janine Huizeling met Loved By Pets en Shair Amiri met AddingHelp, pitchten hun bedrijf voor de professionele jury en beantwoordden vervolgens (kritische) vragen van zowel de jury als van het publiek. Spreker Maarten Beucker Andreae, medeoprichter van 2dehands.be en wiebetaaltwat.nl, deelde zijn ervaringen met het ondernemerschap.

Anner Award

Anner van der Mheen was student aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij had een geheel eigen aanpak, gekenmerkt door openheid, natuurlijk talent voor netwerken, durf, de wil om te verbinden, doorzettingsvermogen en leergierigheid. Terwijl Anner voor zijn studie stage liep bij Philips werd hij ziek. Hij overleed op 8 maart 2011. Om alles waar hij voor stond voor te laten leven, heeft het netwerk rond Anner van der Mheen de Anner Award opgezet. Partners van de Anner Award zijn de Rijksuniversiteit, Gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.