Medewerkers De Huismeesters klussen in Groninger wijken

GRONINGEN - Het kantoor van woningcorporatie De Huismeesters was donderdag de hele dag gesloten. De medewerkers klusten met en voor bewoners in de Groninger wijken.

De medewerkers waren te vinden in onder meer De Hoogte, Paddepoel, Oranjewijk, Vinkhuizen en het centrum (Ebbingepoort). De klussen varieerden van het opknappen van binnenterreinen tot het wandelen met ouderen.

Klussen

De Huismeesters riep haar huurders, bewonerscommissies en WIJ-teams begin dit jaar op klussen door te geven. Bewoners van de Cortinghlaan en Noorderspoorsingel in De Hoogte gaven aan de binnenterreinen te willen opknappen. Medewerkers van De Huismeesters namen deze klus voor hun rekening. Samen met medewerkers van de gemeente Groningen en een grote groep bewoners werden de terreinen opgefrist en schoongemaakt. Bovendien werd een boot gemaakt voor kinderen uit de wijk.

Wandeling

Met bewoners van De Ebbingepoort werd een wandeltocht gemaakt. Als goedmakertje voor de overlast die bewoners ondervinden van de verbouwing in het woonzorgcentrum. Onderweg vertelde een medewerker van De Huismeesters over de stad en de huizen. Overigens waren niet alle aangedragen klussen uitvoerbaar. Daarom was een selectie gemaakt.