Groningen Bereikbaar trakteert fietsers op koek

GRONINGEN - Mascotte Kubie van Groningen Bereikbaar heeft donderdagochtend op de Fietsroute Plus tussen Groningen en Ten Boer getrakteerd op koek. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Fiets naar je Werk Dag.

De samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar stimuleert het gebruik van de fiets naar de stad. Ze greep deze dag aan om fietsers te bedanken. Macotte Kubie stond ter hoogte van de wijk Lewenborg.

Alternatief voor de auto

Door de opkomst van de (high speed) e-bike wordt de fiets steeds geschikter als alternatief voor de auto. Groningen Bereikbaar motiveert mensen met verschillende stimuleringsmaatregelen de fiets te pakken. Zo werkt de organisatie samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen om werknemers en studenten te interesseren voor de fiets. Verschillende lokale rijwielhandelaren hebben kortingsafspraken gemaakt met Groningen Bereikbaar voor de aanschaf van fietsen en e-bikes.

Fietsroute Plus

De Fietsroute Plus naar Ten Boer is eerder dit jaar in gebruik is genomen. De fietssnelweg wordt door veel forenzen en scholieren gebruikt. Ook op andere drukke fietsverkeerroutes zijn dergelijk fietspaden aangelegd. Ze verbinden de dorpen Ten Boer, Zuidhorn en Bedum met de Groninger binnenstad. Ook naar Winsum is zo’n brede en veilige fietsroute gepland. De Fietsroutes Plus kunnen grote stromen fietsverkeer aan en ze zijn ook geschikt voor snelle e-bikes. Na de zomer start de provincie met de aanleg van een fietssnelweg tussen Groningen en Assen.