Studenten geven Hanzehogeschool Groningen een 7,5

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen scoort goed in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017.

Studenten van de Hanzehogeschool zijn,blijkt uit de NSE 2017, meer tevreden dan de gemiddelde hbo-student in Nederland. Binnen de Hanzehogeschool neemt de studenttevredenheid al tien jaar op rij toe. Waar de Hanzehogeschool in 2007 nog een 6,5 scoorde is er nu sprake van een 7,5. Hiermee staat de Hanzehogeschool in de categorie grotere hogescholen op de derde plek in Nederland.

Deeltijdonderwijs

De tevredenheid over het deeltijdonderwijs is opvallend. De Hanzehogeschool staat dit jaar op de eerste plek van de grotere hogescholen. De waardering van Hanze-studenten voor de aandacht voor internationalisering is eveneens groot. Ook hiermee kent de hogeschool de hoogste studenttevredenheid in het land.

Samenwerken

De studenten van de Hanzehogeschool zijn, in lijn met vorig jaar, het meest tevreden over het samenwerken met anderen, wat zij tijdens hun stage hebben geleerd, en de communicatieve vaardigheden die ze hebben opgedaan. Naar aanleiding van de NSE 2016 waren de aandachtspunten voor studiejaar 2017 – 2018: inhoud, docenten, toetsen en beoordeling, voorbereiding beroepsloopbaan en kwaliteitszorg. De studenttevredenheid over deze aandachtspunten is verbeterd, met name op het gebied van kwaliteitszorg.

NSE

Bijna 42 % Hanze-studenten (12.000) vulden de Nationale Studenten Enquête in. Het landelijk gemiddelde bedraagt 39 %. De resultaten van de NSE 2017 zijn te vinden op www.studiekeuze123.nl.