Bekendmaking eerste kinderburgemeester Groningen

GRONINGEN - Wordt het Anouk, Seles, Javano, Marije, Rosa, Rosalyn of Lotte?

Wethouder Mattias Gijsbertsen maakt zaterdag 20 mei om 15.30 uur in News Cafe Groningen bekend wie de eerste kinderburgemeester van Groningen wordt. Groningers kunnen tot en met 19 mei online stemmen. Zaterdag 20 mei kan tussen 13.30 en 15.00 uur worden gestemd in een stand op Tussen Beide Markten.

Kinderburgemeester

De verkiezing van de kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen. Doelstelling is kinderen een duidelijker stem te geven en ze te stimuleren na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad. De kinderburgemeester vergezelt burgemeester Peter den Oudsten en wethouder Mattias Gijsbertsen tijdens representatieve taken, maar organiseert ook eigen activiteiten. Daarnaast wordt de kinderburgemeester de voorzitter van de Raad van Kinderen en verricht hij of zij ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen.

Groepen 6 en 7

Kinderen uit de groepen 6 en 7 van basisscholen in Groningen konden zich aanmelden als kandidaat voor het kinderburgemeesterschap. Wethouder Mattias Gijsbertsen maakte de namen van de zeven kandidaten in april bekend. 59 kinderen hadden zich kandidaat gesteld.