Nieuwe entree voor serviceflat Groenestein

GRONINGEN - De heer G. Heeroma, de meest trouwe bewoner van Groenestein in Groningen, heeft vorige week woensdag de nieuwe entree van deze serviceflat geopend.

Nadat een door een doedelzak aangevoerde stoet ouderen rond het gebouw gegaan was, knipte Heeroma een lint door. Vervolgens gingen de automatische deuren automatisch open en toog het gezelschap naar de recreatiezaal, waar hapjes en drankjes geserveerd werden. Met de nieuwe entree kan de seniorenflat comfortabeler dan voorheen betreden worden. Bovendien heeft de entree een eigentijds ontwerp. "Serviceflat Groenestein heeft stappen gezet op weg naar toekomstbestendigheid", meent bestuursvoorzitter Wim Brouwer. "Met de opening van de nieuwe entree wordt deze ontwikkeling gemarkeerd."

Groenestein

Groenestein bestaat uit 72 serviceappartementen waar tezamen bijna honderd mensen wonen. Groenestein is een Vereniging van Eigenaren. Het bestuur werkt sinds 2015 bij aan een goede samenwerking met de naastgelegen woonzorglocatie De Brink van ZINN. Zo is een ‘luchtbrug’ gerealiseerd, waardoor bewoners letterlijk hoog en droog de weg vinden naar bijvoorbeeld het restaurant en de activiteiten in De Brink.