Provinciale subsidie voor uitbreiding Syncom

GRONINGEN - Het Groninger chemiebedrijf Syncom krijgt 206.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor uitbreiding.

Het in de organische chemie actieve bedrijf Syncom breidt uit. Ondanks of juist dankzij een uitbreiding in 2015 is het bedrijf sterk gegroeid waardoor nu behoefte is aan verdere uitbreiding. Hierdoor kan het bedrijf nieuwe producten voor de farmaceutische markt ontwikkelen en komen er binnen twee jaar zestien tot twintig arbeidsplaatsen bij.

Duurzame investeringen

De provincie subsidieert de uitbreiding vanwege de economische aspecten en de duurzame investeringen. De uitbreiding van het bedrijf betreft investeringen in apparatuur, de laboratoria en duurzame aanpassingen aan en in het gebouw, zoals klimaatbeheersing, zuurkasten, opslagruimtes en werkbanken. Ook wordt de investering gebruikt om de chemische activiteiten en andere markten, zoals de biobased chemie, te laten groeien. De verwachting is dat hierdoor extra werkgelegenheid ontstaat bij partijen waarmee Syncom samenwerkt.

Reductie van CO2

Syncom is actief betrokken bij een aantal projecten met als doel de CO₂-reductie van onder andere de chemische industrie te versterken. Een aantal van deze projecten wordt op de nieuw in te richten locatie uitgevoerd. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een apparaat dat heel kritisch is op de uitstoot van CO2. Hierdoor wordt het productieproces milieuvriendelijker en goedkoper.

Syncom

Syncom B.V. is een bedrijf dat voortkomt uit de Rijksuniversiteit Groningen. In de afgelopen 25 jaar heeft het bedrijf het merendeel van de omzet verkregen uit de farmaceutische industrie. Het Groninger bedrijf assisteert farmaceutische concerns en biotechnologie bedrijven in de vroege fase van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Syncom opereert internationaal en de omzet wordt voornamelijk uit de VS en West-Europa verkregen. Daarnaast werken ze samen met diverse partijen om ook duurzamer te produceren. Het geld voor de provinciale subsidie is afkomstig uit het Regionaal Investeringsfonds Groningen.