Vapiano opent vestiging in Groningen

GRONINGEN - Vapiano heeft donderdag een vestiging geopend in Groningen. De vestiging aan de toekomstige Nieuwe Markt, met een ingang aan de Poelestraat, is de achtste én grootste vestiging in Nederland.

De eerste vestiging van Vapiano opende in 2002 in Hamburg. Inmiddels zijn er wereldwijd 140 restaurants op A-locaties in onder andere Berlijn, Istanbul, New York, Wenen en Dubai. In maart 2007 werd de eerste Nederlandse Vapiano geopend, op het Buitenhof in Den Haag, gevolgd door een restaurant op het Oosterdokseiland in Amsterdam in 2008. De eerste Rotterdamse vestiging (Binnenrotte) opende in 2010 en twee jaar later werd een tweede vestiging in Amsterdam geopend (Rembrandtplein). De vijfde Vapiano in Nederland opende in 2013, tevens in Rotterdam (Central Plaza). In maart 2015 was het de beurt Brabant met een zesde en zevende restaurant in Tilburg en Eindhoven.

Vernieuwende eetbeleving

Het succes van Vapiano is te danken aan de vernieuwende eetbeleving waarbij versheid, transparantie en kwaliteit voorop staan. Elke dag worden alle producten volledig vers bereid. Ook de tien soorten pasta (waarvan twee volkoren) worden dagelijks – zichtbaar voor de gasten – vers gemaakt in de open Manifattura. De gerechten worden vervolgens door een Vapiano-kok snel en volgens de specifieke persoonlijke wensen van de gast ter plekke bereid.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_71032" align="aligncenter" width="431"]Foto: Dr. Still BV Foto: Dr. Still BV[/caption]

Bestelsysteem

Het bestelsysteem van Vapiano geeft de gasten alle vrijheid. Bij binnenkomst ontvangt de gast een pasje waarop alle bestellingen elektronisch worden bijgeschreven. Na afloop kan alles gemakkelijk en snel in één keer bij de kassa worden afgerekend. Vapiano richt zich op een brede doelgroep, van werkenden tot gezinnen en studenten. Voor trendsetters en fijnproevers op zoek naar vers bereide gerechten en ontspanning: het typische mediterrane gevoel in een moderne omgeving. Ook de prijs-kwaliteitverhouding spreekt velen aan; een pasta, salade of pizza kost tussen de € 4,50 en € 10,50. Alle maaltijden zijn daarbij ook geschikt voor thuis.

Sfeervol design

Iedere Vapiano wordt gekenmerkt door een stijlvol urban design interieur ontworpen door de Milanese ontwerper Matteo Thun. Eyecatchers als een honderd jaar oude olijfboom, een ‘living wall’ van groene beplanting en fijngesneden eikenhouten meubilair geven de vestiging in Groningen een natuurlijke uitstraling.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_71030" align="aligncenter" width="450"]'Living wall' bij Vapiano Groningen. Foto: Vapiano 'Living wall' bij Vapiano Groningen. Foto: Vapiano[/caption] Lange tafels en banken nodigen uit tot sociaal contact en een ongedwongen samenzijn met vrienden, familie of gewoon met andere gasten. De decoratieve elementen zoals verse kruiden, sfeervolle zwart/ wit foto’s en rode kleuraccenten versterken de versheid en authenticiteit waar Vapiano voor staat.

470 zitplaatsen

Het nieuwe restaurant in Groningen, met uitzicht op de Martinitoren, telt 470 zitplaatsen verdeeld over bijna 1300 vierkante meter met twee verdiepingen en een ruim, zonnig dakterras. Het team van circa negentig Vapianisten staat onder leiding van Nina Oortwijn. [caption id="attachment_71033" align="aligncenter" width="441"]Uitzicht op de Martinitoren. Foto: Vapiano Uitzicht op de Martinitoren. Foto: Vapiano[/caption]