Bouw Polaris met 207 jongerenappartementen start in juli

GRONINGEN - Woningcorporatie Lefier en bouwbedrijf Van Wijnen hebben de overeenkomst voor de nieuwbouw van de Polaris ondertekend. De bouw kan nu op korte termijn starten.

De Polaris wordt gebouwd op plek van de voormalige 'Rabotoren' aan de Pleiadenlaan in Paddepoel. De door Van Ringen Architecten ontworpen Polaris bestaat uit twee torens met een hoogte van 65 en 20 meter.

207 tweekamerappartementen

In totaal komen er 207 tweekamerappartementen van circa 50 vierkante meter, bestemd voor verhuur aan jongeren. De Polaris wordt aardbevingsbestendig gebouwd. Alle appartementen krijgen bovendien een aansluiting krijgen op Warmtestad van de gemeente Groningen.

Polaris

Het gebouw ontleent zijn naam aan de Plejaden (of Pleiaden) of Zevengesternte. Dat is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De Plejaden bestaan uit circa 130 tot 500 sterren. Een van die sterren is de Poolster. Een andere naam voor Poolster is Polaris. Deze naam past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk: Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster.

Verhuizen

De werkzaamheden starten in juli van dit jaar. Naar verwachting kunnen de eerste jongeren eind 2018 verhuizen naar hun nieuwe appartement.