Met Kaaiman Reizen avontuurlijk reisbureau rijker

GRONINGEN - Hanze-alumnus Bas Dijkstra opent vrijdag 12 mei aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen de deuren van zijn reisbureau Kaaiman Reizen.

Met zijn Kaaiman Reizen organiseert Bas Dijkstra al sinds 2015 actieve en avontuurlijke vakanties voor een jong publiek. Geen standaard zuipvakanties naar Lloret de Mar of Chersonissos, maar groepsreizen waarbij je op een avontuurlijke manier de omgeving en de lokale cultuur van het land leert kennen. Hij reist de wereld over en heeft de mooiste locaties, origineelste accommodaties en de leukste activiteiten geselecteerd. “Het is fantastisch als je van je grote hobby je beroep kunt maken”, zegt Bas. Tijdens en na zijn studie Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool werkte hij als reisleider op verschillende verre bestemmingen. Zijn organisatietalent bleef niet lang onopgemerkt. Direct na het afronden van zijn studie werd hij gevraagd voor een leidinggevende functie op het hoofdkantoor van een grote reisorganisatie. Hier gaf hij leiding aan het team van reisleiders en ontwikkelde hij verschillende reizen naar avontuurlijke bestemmingen.

Aan de keukentafel

Begin 2015 besloot hij voor zichzelf te beginnen. “Het begon allemaal aan de keukentafel.” De afgelopen twee jaar werkte hij vooral vanuit huis of al reizend over de wereld. “Mijn enige zorg was een goede internetverbinding.” Het hebben van geen vast kantoor was de eerste twee jaar een enorm voordeel. Toch is hij blij om nu echt een fysieke locatie te hebben. “Het is prettig als reizigers langs kunnen komen, persoonlijk advies kunnen krijgen en dat Kaaiman Reizen ook echt een gezicht in de stad krijgt.” Bas doet het al lang niet meer in zijn eentje. Hij heeft in de afgelopen jaren een betrouwbaar team van reisleiders opgebouwd, die tijdens de zomer iedereen de tijd van hun leven willen bezorgen. Daarbij werken ze samen met lokale gidsen en lokale bedrijfjes.

Offline leven

De komende jaren wil Bas Dijkstra Groningen kennis laten maken met zijn manier van reizen. “Wat ik bijzonder vind is dat tijdens onze groepsreizen reizigers elkaar echt goed leren kennen zonder social media. We gaan terug naar de basis van het offline leven en verleggen samen onze grenzen.” Verder vindt hij de groepsdynamiek ontzettend bijzonder. “Reizigers stappen zonder elkaar te kennen samen op de bus of op het vliegtuig, wat natuurlijk enorm spannend kan zijn. Als ze dan aan het einde nauwelijks afscheid van elkaar kunnen nemen, doet dat iets met me.” Bas probeert met Kaaiman Reizen jonge avontuurlijke reizigers samen te brengen. Persoonlijke aandacht en kwaliteit, daar staat zijn team voor. “Wij halen mensen uit de dagelijkse sleur en laten ze samen iets onvergetelijks beleven.” Meer informatie: www.kaaimanreizen.nl