Nomineren voor Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar

GRONINGEN -  De Verenigbare Club heeft een Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar-verkiezing in het leven geroepen. Groningers - stad en provincie - kunnen hun favoriete sportvrijwilliger vanaf dinsdag 9 mei nomineren voor de titel Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar. 

De Verenigbare Club heeft de verkiezing in het leven geroepen om meer draagvlak te creëren voor de waarde die vrijwilligers hebben voor sportclubs.

De Verenigbare Club

De Verenigbare Club is een door de gemeente Groningen gesteunde onderneming, die zich inzet voor verbinding in de sport. Oprichter,en initiator van de verkiezing, Patrick Kampherbeek is verbaasd over de mate waarin sporters en coaches vaak in het zonnetje worden gezet in verhouding tot vrijwilligers. Kampherbeek: “De vrijwilligers worden vaak vergeten, terwijl het juist die mensen zijn die het sportverenigingsleven mogelijk maken.”

Overkoepelende verkiezing

Kampherbeek vond enkele lokale initiatieven op dit vlak, maar een overkoepelende verkiezing voor de hele provincie Groningen was er niet. “Het wordt tijd dat iedereen in de provincie Groningen zijn waardering voor sportvrijwilligers kan uiten,” vindt de enthousiaste ondernemer. “Vrijwilligerswerk is namelijk niet altijd zichtbaar.” Dit initiatief moet laten zien dat mensen die vrijwilligerswerk doen een cruciale rol spelen in het voortbestaan van amateursportclubs.

Nomineren

Vrijwilligers van amateursportclubs uit de provincie Groningen kunnen genomineerd worden via de website van De Verenigbare Club. Inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Thomas de Boer (Groningse Uitdaging), Harald Hilbrants (WIJS) en Patrick Kampherbeek zelf. Er is sprake van een jury, geeft Kampherbeek aan, 'omdat iedereen dan gelijke kansen heeft om te winnen'. Nomineren kan tot en met 30 mei 2017 12.00 uur. Op vrijdag 2 juni wordt bekendgemaakt wie de titel 'Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar 2016-2017' bij zijn eigen club in ontvangst mag nemen. De vrijwilliger ontvangt naast de titel ook een cheque en bloemen.