Groningse psychiater Menno Oosterhoff schrijft boek over dwangstoornis

GRONINGEN - Bij Uitgeverij Lucht verschijnt vrijdag 12 mei het boek 'Vals Alarm' van de Groningse psychiater Menno Oosterhoff.

De dwangstoornis is vooral bekend in de vorm van smetvrees of controledwang, maar er zijn meer, intrigerende, verschijningsvormen zoals ongewenste indringende voorstellingen over agressie of seks, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, overgevoeligheid voor onvolledigheid en dwang om handelingen steeds opnieuw te doen. In 'Vals alarm' verweeft Oosterhoff zijn eigen verhaal – hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis – met de verhalen uit zijn praktijk.

Menno Oosterhoff

Menno Oosterhoff is (kinder- en jeugd) psychiater en werkt bij een grote GGZinstelling. Hij is initiatiefnemer van het OCD Netwerk, www.dwang.eu en schrijft columns in Medisch Contact. In 2015 kreeg Oosterhoff een eervolle vermelding bij de Psyche Mediaprijs voor de bevlogenheid waarmee hij begrip vraagt voor psychische problemen. Bij de Mediaprijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kreeg hij in 2017 een eervolle vermelding voor zijn genuanceerd en positief kritisch schrijven over de psychiatrie. Oosterhoff is getrouwd en heeft drie kinderen. Vals alarm - Leven met een dwangstoornis ISBN: 978 94 9172 968 3