Opening nieuwe tuin Stichting Toentje en Bie de Buuf

GRONINGEN - Wethouder Mattias Gijsbertsen van Groningen opent vrijdag 12 mei om 16.00 uur de nieuwe tuin van Stichting Toentje en buurtrestaurant Bie de Buuf.

Stichting Toentje is een initiatief van Jos Meijers, de gemeente Groningen en de Stadse voedselbank. Het project brengt mensen bij elkaar en biedt een duurzaam platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie en gezondheidsbevordering.

Nieuwe plek Toentje

Toentje heeft sinds vorig jaar een nieuwe plek tussen de Oliemuldersweg en de Paradijsvogelstraat, in het hart van de Oosterparkwijk. Daarvoor heeft ze twee jaar lang succesvol getuinierd aan de Florakade. De afgelopen jaren kon Toentje één op de zes klanten van de voedselbank van verse producten voorzien. Stichting Toentje mocht de de vorige locatie - met de bestemming woningbouw - tijdelijk gebruiken. De gemeente heeft Toentje geholpen met een plek zonder bouwbestemming met als doel de tuin continuïteit te geven. Op de nieuwe locatie kan ze in ieder geval vier jaar blijven. De nieuwe tuin is ruim 5000 vierkante meter groot. 2000 vierkante meter groter dan de vorige tuin.

Bie de Buuf

Bie de Buuf, een initiatief van Toentje, is een buurtrestaurant en ontmoetingsplek in de Oosterparkwijk. Het is dagelijks geopend en biedt lokaal en seizoensgebonden gerechten. De focus ligt op het ambachtelijk bereiden van voedsel en bewust maken van de effecten van gezonde voeding. Het biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met gezonde voeding en voedsel, en bereidings- en bewaarmethoden.