Alderson releast single 'Comfort Zone'

GRONINGEN - Alderson, oftewel Tim Elsinga uit Groningen, heeft maandag de single 'Comfort Zone'. Hiermee is volgens Alderson zelf een einde gekomen aan jaren van vrijblijvend experimenteren als songwriter.

De muziek van Alderson (Bramsche, 1985) is een combinatie van singer-songwriter en pop. Het nummer 'Comfort Zone' is mede geïnspireerd door een avontuur dat Alderson aanging in Hong Kong, waar hij vier jaar als gitaarleraar werkte.

Producer uit Groningen

Eenmaal terug in Nederland zocht samenwerking gezocht met een producer uit Groningen - Niels Lingbeek - die de ontbrekende schakel bleek te zijn om deze single daadwerkelijk af te maken. Uitgangspunten voor het geluid van het nummer waren popsongs van John Mayer en Jason Mraz, in combinatie met een hedendaagse radiovriendelijke sound.

Niet vastleggen op een genre

Het is de ambitie van Alderson dit jaar nog een single uit te brengen. Hij wil zich daarbij niet vastleggen op een bepaald genre. “Dat ik in de toekomst poptracks ga maken met een scherp rockrandje of met EDM invloeden is niet uitgesloten. Dat hangt er vanaf welke samenwerkingen ik aanga, het gaat erom dat er veel mooie dingen worden gemaakt die het waard zijn om uit te brengen en eventueel live met band te spelen”, zegt Alderson. https://youtu.be/rnmF9YxMSBY