Esmé van den Boom wint Write Now! Groningen 2017

Groningen - [caption id="attachment_70733" align="alignright" width="120"] Esmé van den Boom. Foto: Bob de Vries[/caption]

GRONINGEN - Esmé van den Boom heeft Write Now! Groningen 2017 gewonnen. De 23-jarige Groningse studente won de eerste prijs met een achttal gedichten. De prijsuitreiking vond dinsdag plaats in de Groninger Forum Bibliotheek. De juryleden Jonathan Griffioen (juryvoorzitter), Jasper Henderson (adjunct-uitgever Uitgeverij Lebowski) en Emy Koopman (auteur) vonden de winnende gedichten ‘een prettige cadans bezitten, en op een niet-zeurende manier politiek beladen'. 'Sterker nog', meldde de jury, 'de gedichten zijn teder zonder zoetsappig te worden.'

Finale schrijfwedstrijd

Esmé van den Boom verdiende met de winst van Write Now! Groningen € 250 aan boekenbonnen én een plek in de finale van de schrijfwedstrijd in Rotterdam. Inzet is daar de titel van hét schrijftalent van 2017. Esmé krijgt nu drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale.

Tweede en derde prijs

De bij de prijsuitreiking afwezige Linda van der Pol werd voor haar verhaal 'Vogelaars' met de tweede prijs beloond; boekenbonnen ter waarde van € 125. De derde prijs van € 75 aan boekenbonnen ging naar Giel de Jong met zijn verhaal 'Groter dan Christus'. Zij maken bovendien nog kans op ene wildcard voor de finale. In totaal worden vijf wildcards vergeven.

Write Now!

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Voor deze editie stuurden bijna duizend jongeren hun tekst in, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de tien regionale voorronden. De hoofdprijs van Write Now! 2017 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding, publicaties in De Morgen en Trouw en optredens tijdens Tilt en Geen Daden Maar Woorden Festival.