Groningen Congres Penning postuum voor Jaap Westerhuijs

GRONINGEN - Jaap Westerhuijs heeft postuum de Groningen Congres Penning gewonnen.

De penning werd dinsdagavond in Het Prinsenhof door burgemeester Peter den Oudsten van Groningen overhandigd aan Jaap Westerhuijs' weduwe Jolanda Westerhuijs.

Congressen in Groningen

Het Ubbo Emmius Colleghie (UEC) reikt de Groningen Congres Penning vanaf dit jaar eens per jaar uit aan een persoon of een instantie die bijzondere verdiensten heeft verricht voor de stad en de provincie Groningen met betrekking tot het congresseren in Groningen. Het belang van (inter-)nationale congressen en andere bijeenkomsten is namelijk groot. Voor bijeenkomsten worden locaties gehuurd, cateraars ingeschakeld en hotels geboekt. Deelnemers gaan uit eten in de stad, bezoeken een museum of boeken één van de aangeboden excursies. Vaak nemen ze cadeautjes mee voor de achterban. Maar niet alleen de economische spin-off is groot. Een congres wordt ook gebruikt als een etalage voor onderzoek en innovaties en draagt bij aan de positionering van een afdeling of instituut.

Jaap Westerhuijs

De gemeente Groningen gaf Jaap Westerhuijs in 1996 de opdracht om Groningen als congresstad op de kaart te zetten. Hij deed dat vervolgens met verve. Westerhuijs, oud-directeur van het Groningen Congres Bureau, is 20 september 2016 geheel onverwacht overleden.