Meer bezoekers voor kledingbank Maxima in Groningen

GRONINGEN - Kledingbank Maxima in Groningen groeit. Dit dankt de kledingbank aan de verruiming van het inkomenscriterium voor Voedselbank Stad Groningen. Maxima is immers een ‘modezaak zonder kassa’ voor de klanten van de voedselbank.

Sinds 1 maart hebben meer dan vijfhonderd mensen gewinkeld bij Maxima. De nieuwe voorjaars-/ zomercollectie slonk daardoor met 3400 kledingstukken.

Nieuw ondergoed

Door een gift van € 4000 van de diaconieën van de PKN-kerken in de stad, heeft de kledingbank echter nieuw kinder- en herenondergoed en dameslingerie kunnen inkopen. Iedere klant kan iets uitkiezen.

Maxima Stad

De in 2016 geopende kledingbank had in de eerste vier maanden vijfhonderd bezoekers. Dit aantal is nu binnen twee maanden gehaald. De kledingbank heeft van maart tot en met juni een voorjaars-/ zomercollectie en van september tot en met januari een herfst-/wintercollectie. Voedselbank-cliënten krijgen twee keer per jaar een kledingkaart voor vijftien tot twintig kledingstukken, een paar schoenen en twee boeken. Maxima is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend.

Eigentijdse kleding

Het assortiment van Maxima bestaat uit nieuwe en eigentijdse, gebruikte kleding. De nieuwe kleding is geschonken door kledingzaken. Deze kunnen de waarde van de schenking fiscaal verrekenen. Maxima is een door de Belastingdienst erkend goed doel is. Kleding kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur bij Maxima worden gebracht. In Groningen-Zuid kan iedere vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur kleding naar het MFC De Wijert/ Helpman worden gebracht. Door de groei van het aantal bezoekers, is er plaats voor nieuwe vrijwilligers/ bedrijfsleiders en bestuursleden. Aanmelding via groningenstad@kledingbankmaxima.nl.