Tiendelige serie 'GoudGroen' bij OOG-TV

GRONINGEN - Lokale omroep OOG presenteert vanaf woensdag 3 mei de tiendelige tv-serie 'GoudGroen'.

GoudGroen gaat over Stadjers die 'goed bezig zijn met groene thema’s rondom huis, tuin en keuken'. De serie is het vervolg Tegels eruit, tuin erin, de serie die in 2015 en 2016 op OOG-TV werd uitgezonden. Net als Tegels eruit, tuin erin krijgen tegeltuinen in GoudGroen een groene make-over. Nieuw zijn de onderdelen duurzaam voedsel en energiebesparing en -opwekking.

Operatie Steenbreek Groningen

Operatie SteenbreekDe tuin-make-overs gebeuren in het kader van Operatie Steenbreek Groningen. Bij die ‘operatie’ zijn diverse ambassadeurs actief, om mensen te informeren over de nadelige gevolgen van versteende tuinen. Met als doel: zoveel mogelijk groene tuinen.

Duurzaam omgaan met voedsel

De stad Groningen is met zeventig buurtmoestuinen een van de landelijke koplopers als het op buurtmoestuinen aankomt. Een bezoek aan zo’n tuin staat daarom uiteraard op het programma. Daarnaast worden verschillende andere duurzame voedselprojecten bezocht in de tien afleveringen van GoudGroen.

Energie besparen en opwekken

Verder vertellen tal van Stadjers welke isolerende maatregelen zij aan hun huis hebben getroffen. Of wat zij nog van plan zijn. De televisieserie is vanaf 3 mei elke woensdag om 17.30 uur te zien (met elk half uur een herhaling).