Janneke Heimweg debuteert met factionthriller over synagoge

Groningen - [caption id="attachment_70635" align="alignright" width="135"] Janneke Heimweg. ©Palmslag[/caption]

GRONINGEN - Bij Uitgeverij Palmslag verschijnt zondag 7 mei 'De Judajaagster' van Janneke Heimweg uit Groningen. Dit boek wordt dezelfde dag gepresenteerd in Synagoge Groningen (aanvang: 14.00 uur). 'De Judajaagster' is een hedendaagse thriller gebaseerd op een historische gebeurtenis. Religie en vrouwenemancipatie smelten samen tot een ware pageturner.

Synagoge in gevaar

Aan het succesvolle studentenleven van de Groningse Juul Samplonius komt abrupt een einde als ze thuiskomt van haar afstudeerstage in de synagoge van Barcelona. Eerder nog was ze vastbesloten uit te zoeken wat het eeuwenoude mozaïek dat ze daar vond te maken heeft met vroegere familieruzies; terug in Groningen is er alleen het heden waarin ze moet zien te overleven. Een opeenstapeling van bizarre gebeurtenissen volgt, waarin prostitutie een sleutelrol speelt en Juul ook nog eens een dierbare verliest. Ondertussen raakt ze steeds meer verwikkeld in de Gronings-Joodse geschiedenis en haalt ze onbedoeld een groot oorlogsschandaal naar de oppervlakte. Als blijkt dat haar geliefde synagoge in groot gevaar is, doet Juul er alles aan om een ramp te voorkomen.

Janneke Heimweg

Janneke Heimweg (1979) is (gast)blogger en redacteur bij Glasnost van OOG Radio. Sinds 2012 zijn negen korte verhalen van haar hand gepubliceerd in verhalenbundels. Ook schrijft ze boekrecensies en draagt ze haar columns voor tijdens literaire avonden. 'De Judajaagster' Uitgeverij Palmslag ISBN 978 94 917 7361 7