Studenten Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO bouwen in Roemenië

GRONINGEN - Een groep studenten van Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO vertrekt maandag 1 mei naar Roemenië.

De studenten helpen gedurende drie weken bij de bouw van een huiswerkverblijf voor schoolkinderen in het dorpje Tichindeal, nabij de stad Sibiu. Daarnaast trekken de studenten er om de beurt op uit om voedselpakketten uit te delen of te koken voor de bewoners van het dorp.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_70586" align="aligncenter" width="522"]Deze groep studenten reist 1 mei af naar Roemenië. Deze groep studenten reist 1 mei af naar Roemenië.[/caption]

Huiswerkverblijf Roemenië

Het project Huiswerkverblijf Roemenië is oorspronkelijk tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Actie Roemenië, het fonds Leonardo da Vinci en Stichting Lamp. Het is de vierde keer dat een groep studenten naar Roemenië reist. Het is de bedoeling het bouwproject in 2018 af te ronden.

Samenwerking

Het bouwproject heeft geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO. Zij werken bovendien samen met lokale bewoners die een helpende hand bieden bij de bouw. Het Europese subsidieprogramma Erasmus+ heeft Huiswerkverblijf Roemenië in 2015 beoordeeld met een ‘very good'.

Lovende woorden Jet Bussemaker

Studente Jessica Doddema, die vorig jaar ook deelnam aan het project, bracht vorige week woensdag een bezoek aan minister Jet Bussemaker (OC&W) in Den Haag. Samen met Hans Buissink van het Stage Service Centrum van Noorderpoort en Frank Elsdijk van de RUG. Zij presenteerden de resultaten van een door Elsdijk, in opdracht van het ministerie, uitgevoerd onderzoek naar het project Huiswerkverblijf Roemenië. De minister liet weten zeer onder de indruk te zijn en dat ‘een verdere uitrol van dit project warm wordt gedragen'.