Jan Jouke Flokstra nieuwe hoofdcoach Nic.

GRONINGEN - Jan Jouke Flokstra is volgend seizoen hoofdcoach van korfbalclub Nic. uit Groningen. Hij zal worden geassisteerd door Thomas Echten. Anneke van Dijk blijft aan als teammanager.

De huidige hoofdcoach Henk Jan Mulder gaf kortgeleden aan te vertrekken naar LDODK in Gorredijk. Flokstra assisteerde Mulder. Samen voerden zij een professionaliseringsslag door die onder meer resulteerde in deelname aan de play-offs voor promotie naar de Korfbal League.

Door de wol geverfde coach

Interim-voorzitter Wiebe van der Ploeg: “De lijn die op sportief-technisch vlak is uitgerold trekken we door en met het duo Flokstra/ Echten kan dat. Flokstra is een door de wol geverfde coach met ervaring op het hoogste niveau en bovendien heeft hij een Nic.-hart. Na een periode in de luwte pakt hij de handschoen als hoofdcoach weer op. Als bestuur zijn wij heel blij dat Flokstra beschikbaar is.” En over Echten: “Hij is leergierig en heeft bij het tweede bewezen dat hij het geleerde in de praktijk kan toepassen. Onder de vleugels van Flokstra schuift hij door naar het eerste team. Ze gaan het gezamenlijk oppakken."