Koper plaatst eerste zonnepaneel in Zonnepark Vierverlaten

HOOGKERK - In Zonnepark Vierverlaten in Hoogkerk zijn dinsdagmiddag de eerste van 7777 zonnepanelen geplaatst. De koper van het allereerste paneel, Alex Haan, plaatste zijn eigen zonnepaneel.

Zonnepark Vierverlaten biedt Groningers de kans om groene energie op te wekken wanneer zij thuis geen geschikt dak voor panelen hebben, huurder zijn of omdat zij naast zonnepanelen op hun eigen dak extra groene energie willen produceren. Iedereen kan meedoen en via Grunneger Power één of meerdere zonnepanelen kopen.

Geen eigen dak

Alex Haan doet mee met vijf zonnepanelen. "Omdat ik in een VvE-woning woon, heb ik geen eigen dak waar ik zonnepanelen op kan plaatsen. Ik kijk al langer naar de mogelijkheden om toch zelf energie op te wekken. Met dit initiatief is die mogelijkheid er. Ik heb nu mijn eigen vijf zonnepanelen op afstand."
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_70570" align="aligncenter" width="383"]Foto: Grunneger Power Foto: Grunneger Power[/caption]

Collectief zonnepark

Zonnepark Vierverlaten wordt het grootste collectieve zonnepark van Nederland. "Wij vinden het belangrijk dat het zonnepark in handen van burgers komt", vertelt Grunneger Power-voorzitter Marcel Koenis. "Als verenigde burgers zijn wij ons bewust van dingen die belangrijk zijn voor onszelf en onze aarde. Wij willen daar verantwoordelijkheid voor nemen. Die verantwoordelijkheid gaat samen met eigenaarschap. Wanneer je meedoet met dit collectieve zonnepark, word je mede-eigenaar van deze lokale, groene energiebron."

Informatiebijeenkomsten

Grunneger Power houdt in mei en juni acht bijeenkomsten in verschillende wijken in Groningen, Haren en Hoogkerk. In deze bijeenkomst wordt verteld hoe deelname aan het zonnepark werkt. In juni is het zonnepark klaar en gaat het stroom produceren. Op 1 juli wordt het zonnepark overgedragen aan de deelnemers. Meer informatie: www.grunnegerpower.nl