4,5 miljoen liter water voor openluchtbad De Papiermolen

GRONINGEN - De kranen staan open. Openluchtbad De Papiermolen in Groningen wordt weer gevuld met water. Hiervoor is in totaal 4,5 miljoen liter water nodig.

[caption id="attachment_70538" align="alignright" width="101"]Foto: gemeente Groningen Foto: gemeente Groningen[/caption] Het kost ongeveer een week om de vijf zwembaden van De Papiermolen te vullen met water. Het openluchtbad opent zaterdag 13 mei voor het eerst zijn deuren. Doordeweeks is het zwembad van 07.00 tot 19.00 uur geopend, in het weekend van 10.00 uur tot 19.00 uur. Bij temperaturen van 24 graden of hoger blijft het zwembad tot 20.00 of 21.00 uur open; afhankelijk van de zonsondergang. Bij hoge temperaturen aan het einde van het seizoen blijft De Papiermolen mogelijk een week langer open.

Voorverkoop abonnementen

Zwemliefhebbers kunnen tot vrijdag 12 mei extra voordelig een zomerabonnement afsluiten. Zwemmers kunnen met een abonnement voor De Papiermolen ook terecht in het zwembad van Sportcentrum Kardinge, in het Helperzwembad en in zwembad De Parrel.