Theodoor Heyning wint eerste prijs Prinses Christina Concours 2017

GRONINGEN - Theodoor Heyning uit Groningen heeft een eerste prijs gewonnen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. De eindstrijd vond zondag plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

De 17-jarige cellist was een van de twee eerste prijswinnaars in de categorie 2; 15 tot en met 19 jaar. Hij verdiende er een solistisch optreden met het Residentie Orkest mee en kreeg de Koninklijk Concertgebouworkest Prijs bestaande uit twee concertabonnementen in de serie A voor het seizoen 2017-2018.

Prinses Christina Concours

De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten - 12 tot en met 19 jaar - uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de nationale finale van het Prinses Christina Concours 2017 waren acht jonge muziektalenten geselecteerd. Iedere finalist is prijswinnaar. Bij de verdeling van de prijzen wordt echter gekeken naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist, zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontvangt.

Vakjury

Een vakjury, bestaande uit Pauline Oostenrijk (voorzitter), Judith Wijzenbeek, Emmy Verhey, Ruud Vermeer en Jan Wijn, bepaalde per finalist welke prijs werd toegekend. Prinses Christina overhandigde de prijzen.