Groninger Museum verwacht 150.000ste bezoeker 'Rodin - Genius at Work'

GRONINGEN - Het Groninger Museum verwacht deze week de 150.000ste bezoeker van de tentoonstelling 'Rodin – Genius at Work' te mogen verwelkomen.

De expositie is de op twee na best bezochte tentoonstelling ooit. Alleen 'David Bowie is' (2016) en 'Ilja Repin' (2002) trokken meer publiek.

Auguste Rodin

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en meest invloedrijke beeldhouwer, én een van de populairste kunstenaars van de moderne tijd. Het Groninger Museum toont ruim 140 beelden en twintig werken op papier. 'Rodin - Genius at Work' is daarmee de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland. 'Rodin - Genius at Work' toont gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook is een deel van de ongeveer tweehonderd figuren uit 'Hellepoort' te zien: een werk waarmee Rodin de laatste dertig jaar van zijn leven bezig is geweest. De tentoonstelling is samengesteld door Montreal Museum of Fine Arts in samenwerking met Musée Rodin, Parijs.

Laatste week

Na zondag 30 april verlaten Rodins 'De Denker', 'De Kus' en 'Balzac' ons land weer. De tentoonstelling is dus nog slechts enkele dagen te zien. Op Koningsdag, donderdag 27 april, is het museum gesloten. De overige dagen is het museum van 10.00 tot 17.00 uur geopend.